Bij elk webhosting account heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze SMTP server, smtp.nlhosting.nl .
Vanuit uw klantenpanel kunt u de account gegevens hiervoor opvragen.

Na inloggen op uw klantenpanel gaat u naar;
  • Mijn diensten
  • Klik nu achter uw webhosting pakket op "beheren"
  • Klik nu op "Email instellingen"
  • Klik op "SMTP server uit" u krijgt nu de vraag of u de smtp server wilt aanzetten klik hier op "OK"
  • Klik nu achter uw webhosting pakket op "beheren"
  • Klik nu op "Email instellingen"
  • U treft nu uw gebruikersnaam en wachtwoord aan

SMTP server instellen in uw e-mail programma:

Beknopte gegevens:
SMTP server: smtp.nlhosting.nl
Poorten: 25, 465, 587
Versleuteling: TLS

Outlook:
  • Start Microsoft Outlook 2013 en klik links op "Bestand" en klik op "Info".
  • Klik op "Account Instellingen" en wederom op "Account Instellingen"
  • Vul nu bij "Uitgaande mail server" in: smtp.nlhosting.nl
  • Klik nu op "Meer instellingen ..."
  • Ga naar het tabblad "Server voor uitgaande e-mail"
  • Vink nu aan "Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist"
  • Selecteer "Aanmelden met" en vul nu uw SMTP gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Klik nu op het tabblad "Geavanceerd"
  • Bij "Uitgaande e-mail (SMTP)" kunt u het poortnummer "587" ingeven (Alternatief kunt u ook poort 465 of 25 gebruiken)
  • Achter "Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:" kunt u "Automatisch" selecteren
  • Klik nu op "Ok" en op "Volgende" en "Voltooien"

Apple Mail:

• Start Mail en klik linksboven op "Mail" en klik op "Voorkeuren".
  • Klik op "Accounts" en klik op het account waarvan u de SMTP server wilt aanpassen.
  • Bij "Server uitgaande post (SMTP)" klikt u op de dubbele pijlen en klik dan op "Wijzig SMTP-serverlijst"
  • Klik nu op het + teken
  • Geef hier als "Beschrijving" en als "Servernaam" in: smtp.nlhosting.nl
  • Klik nu op "Geavanceerd"
  • Controleer of "Gebruik standaardpoorten (25, 465, 587) aanstaat"
  • Vink nu "Gebruik SSL (Secure Socket Layer)" aan.
  • Klik op de pijltjes achter "Identiteitscontrole" en selecteer "Wachtwoord"
  • Vul nu uw SMTP gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Klik nu op "Ok"
  • Bij "Server uitgaande post (SMTP)" klikt u op de dubbele pijlen en selecteer dan "smtp.nlhosting.nl"
  • Controleer of "Gebruik alleen deze server" is aangevinkt
  • Sluit het venster door linksboven op het rode rondje te klikken en klik op "Bewaar"