Online Backup FAQ

Wie heeft er toegang tot mijn bestanden?
Uw data wordt met behulp van algoritmes (AES, DESede en Twofish) op uw computer versleuteld. Vervolgens wordt deze data verzonden over een beveiligde verbinding (SSL). Tenslotte wordt uw data (nog steeds versleuteld) opgeslagen op de Back-upservers. (zie figuur) De ruimte waar deze servers staan is alleen toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers met behulp van geavanceerde autorisatie technologieën. Kortom alleen u heeft in combinatie met uw gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot uw data.

Hoe veilig is Online Back-up?
Omdat uw data versleuteld wordt verzonden (zie vorige vraag) bent u de enige die toegang heeft tot de data. Tevens wordt uw data opgeslagen op twee verschillende locaties waardoor u de garantie heeft dat u altijd bij uw data kunt komen.

Hoe langt duurt het maken van een back-up?
De tijd die staat voor het maken van een back-up hangt af van de snelheid van uw verbinding. De eerste maal dat u een back-up maakt zal het proces er relatief langer over doen. Dit heeft de volgende oorzaak: De eerste maal dat u een back-up maakt zal alle data die u veilig wil hebben gesteld moeten worden ge-upload naar de back-upserver. Omdat uw applicatie gebruik maakt van de in file delta technologie (zie figuur) duurt elke volgende back-up slechts een fractie van de tijd van de eerste back-up Hierdoor wordt het ook mogelijk de applicatie te gebruiken voor relatief langzame verbindingen.

Waar wordt mijn data opgeslagen?
Het is heel begrijpelijk dat u wilt weten wat er precies met uw data gebeurt. Het gaat immers vaak om gevoelige informatie die niet zomaar op straat mag komen te liggen. Uw data wordt daarom veilig opgeslagen in speciaal daarvoor bestemde datacenters. De datacenters waar NL Hosting mee samenwerkt zijn Globalswitch en Telecity deze datacenters. zijn beide voorzien van de meest geavanceerde voorzieningen zoals: klimaatbeheersingssysteem, noodstroomvoorziening, beveiligingssysteem en tal van andere voorzieningen die er voor zorgen dat uw data optimaal wordt bewaard.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?
De online back-up producten zijn afgestemd op de gemiddelde gebruiker. Uiteraard is het mogelijk dat u een afwijkende behoefte heeft. Bij NL Hosting zijn altijd oplossingen mogelijk die passen bij uw behoefte. Schroom niet om contact met ons op te nemen indien u meer ruimte nodig heeft.

Hoe krijg ik mijn gegevens weer terug?
De applicaties zijn voorzien van een herstelfunctie. Doordat uw data staat opgeslagen op een server, kunt u overal ter wereld uw data herstellen. Stel uw computer crashed en u moet een nieuwe aanschaffen; Het enige wat u hoeft te doen is via de website de applicatie opnieuw downloaden en installeren op uw nieuwe computer. Door middel van uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u inloggen op de server. Met de optie herstel zet u al uw bestanden weer terug op uw nieuwe computer en kunt u eenvoudig weer door met uw dagelijkse werkzaamheden.

Hoe lang blijven mijn bestanden bewaard?
Zolang u een bestand niet handmatig hebt verwijderd van uw pc (via bijvoorbeeld de prullenbak) blijft deze data ook op onze server staan. Indien u een bestand heeft verwijderd, bepaald u zelf hoe lang dit bestand nog op de server dient te worden bewaard. Op deze wijze kunt u bestanden die per ongeluk zijn verwijderd gewoon via uw back-upmanager weer terughalen.

Hoe vaak kan ik een back-up maken?
De frequentie voor het maken van een back-up kunt u zelf instellen. U heeft hiervoor de keuze uit een range van het dagelijks tot het wekelijks maken van een back-up Bij de serverversie heeft u ook de mogelijkheid voor geavanceerdere instellingen.

Hoe weet ik of het maken van een back-up is gelukt?
Uw back-upaplicatie is voorzien van een logboek. Met dit logboek worden alle processen nauwkeurig bijgehouden en worden meldingen helder aangegeven.

Hoeveel ervaring heb ik nodig voor het gebruik van online back-up?
Voor het gebruik van de pc-versie van online back-up kunt u met gemiddelde tot weinig computerervaring zo aan de slag. Dit is te danken aan de gebruiksvriendelijke gebruikersinterface die voor deze applicatie is ontwikkeld. Voor de serverversie dient u wel meer computerervaring te hebben.

Werkt online back-up met alle besturingssystemen?
De PC-versie is geschikt voor de volgende besturingssystemen:
l Windows: 8 / 7 / Vista / 2003 / XP / 2000
l Mac OS X 10.2 of hoger.
De serverversie ondersteund de volgende platforms:
l Solaris 2.x of hoger
l AIX
l HP-UX
l FreeBSD
l Mac OS X 10.2 en hoger
l Alle andere besturingssystemen die Java2 Runtime Environment 1.3.1 of hoger ondersteunen.

Waarom moet ik een back-up maken?
Het maken van een back up is nodig om de volgende reden: U bent ervan verzekerd dat bij een gebeurtenis uw data achteraf te herstellen is. Om een beeld te geven zullen we kort aangeven wat de meest voorkomende oorzaken van dataverlies zijn. Deze staan weergegeven in de cirkeldiagram hiernaast.