Een srv record wordt gebruikt voor bijvoorbeeld VOIP of LDAP diensten. Het SRV record ziet er als volgt uit:
_sip._udp.uwhandelsnaam.nl 100 1 5060 sip.voipprovider.nl
Op verzoek kunnen wij voor u een SRV record aanmaken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U kunt uw verzoek richten aan helpdesk@nlhosting.nl

Wat wij van u nodig hebben:
Naam (bv. _sip)
Protocol: _tcp of _udp
Priority 0 tot 65535, normaliter 100
Weight 0 tot 65535, normaliter 1
Port: Tcp of udp poortnummer
Target: Adres waar het naar toe moet verwijzen.

Desgewenst kunt u ook evt cnames opgeven echter deze kunt u indien nodig ook later zelf aanmaken via de optie beheren dns (via klantenpanel / mijn diensten / vervolgens domeinnaam selecteren en kiezen (beheren) -> beheren dns.

Voor Outlook365 / Lync:
_sipfederationtls._tcp IN SRV 100 1 5061 sipfed.online.lync.com.
_sip._tls IN SRV 100 1 443 sipdir.online.lync.com.