DNS - Beheren van de DNS gegevens

Via uw klantenpanel heeft u de mogelijkheid om de DNS gegevens van uw domeinnaam aan te passen.
U kunt via deze optie;
- MX records aanpassen of toevoegen
- A records aanpassen of toevoegen
- CNAME records aanpassen of toevoegen
- SRV records aanpassen of toevoegen
- TXT records aanpassen of toevoegen
- SPF records aanpassen of toevoegen

Beheren DNS:
Na inloggen op uw klantenpanel gaat u naar:
Mijn diensten (beheer) > Domein(namen) en beheer > selecteer het domein welke u wilt aanpassen (beheren) of Webhosting.
Klik achter het domein waarvan u de DNS wilt aanpassen op "beheren".
Klik nu op "beheren DNS"

MX records:
@ IN MX 10 server1.mailfilters.eu
@ IN MX 10 server2.mailfilters.eu

De MX-Records regelen uw e-mail verkeer, standaard staan deze naar onze mailfilters toe, indien u uw e-mail op uw eigen mailserver afgeleverd wenst te hebben raden wij u aan om het A-Record mail aan te passen, uw e-mail relayed dan via onze mailfilter clusters.
Voordelen hiervan zijn dat uw e-mail gescant wordt op spam en op virussen. Tevens houden wij uw e-mail enkele dagen vast mochten er problemen zijn met uw mailserver. Wanneer u uw mx-records wilt aanpassen kunt u gebruik maken van verschillende prioriteiten, de mail zal afgeleverd worden op de laagste prioriteit, lukt dit niet dan zal de mail naar een prioriteit hoger kijken.
Bijvoorbeeld:
Add/Change MX record:
@ IN MX 10 mailserver1.uwhandelsnaam.nl
@ IN MX 20 mailserver2.uwhandelsnaam.nl

Wanneer uw mx-record onder uw domeinnaam valt dient u deze ook aan te maken als a-record, een ip-adres als mx-record is niet mogelijk.

A-records:
@ IN A 213.132.211.11
www IN A 213.132.211.11
ftp IN A 213.132.211.11
mail IN A 213.132.211.11

Beschrijving van de standaard A-records:
@ staat voor uw domeinnaam zonder www (bijvoorbeeld: http://uwhandelsnaam.nl Het @ record is aan te passen door name veld leeg te laten en wel het ip-adres in te voeren).
www staat voor uw domeinnaam met www (bijvoorbeeld: http://uwhandelsnaam.nl
ftp staat voor uw domeinnaam met ftp (bijvoorbeeld: http://ftp.uwhandelsnaam.nl
mail staat voor uw domeinnaam met mail (bijvoorbeeld: http://mail.uwhandelsnaam.nl
Standaard wordt uw e-mail naar dit a-record verzonden.

TXT-records:
@ IN TXT v=spf1 a ~all

Beschrijving TXT records:
Standaard wordt er geen TXT record voor u ingesteld.
U kunt meerdere TXT records toevoegen.

Mocht u een SPF record willen toevoegen dan kunt u deze als TXT toevoegen.
Via onderstaande tool kunt u makkelijk een SPF record genereren;
http://spfwizard.com/